ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΜΕΡΑΚΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑΛΕΝΤΟ ΓΝΩΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

http://www.wedfilmmakers.com/blog/

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ



ΜΕΤΑ απο τις πολλες βροχες αποφασισαμε να παμε μια εκδομη και να περπατησουμε μεσα σε μονοπατια. Η ομορφη ελληνικη γη σε ολο της το μεγαλειο.Πρασινο παντου δενδρα φρεσκοπλυμμενα, αερακι με μυρωδιες βοτανων, μα θελει πολλα ο ανθρωπος για να ηρεμησει.Για αλλη μια φορα αποδεικνυεται περιτυρανα οτι η απομακρυνση του ανθρωπου απο τη γη του στερησε την ηρεμια του και μεσα στις μεγαλουπολεις προσπαθει να βρει επαφη εικονικη.



Η ΕΛΙΑ ΜΟΥ



Μια ελια εχω και γω και αυτη σε γλαστρα, αλλα ειναι γεματη ελιες.
Την προσεχω σα τα ματια μου.Ειναι τοσο ομορφη.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ












Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Στην αρχαια κρητη συμφωνα με τη μυθολογια ,ηταν που η θεα Αμάλθεια τάϊσε με γαλα τον μικροΔΙΑ και η θεα Μελισσα με μελι.
Μεχρι σημερα η διατροφη ηταν απλη,κρητικο λαδι που αντιπροσωπευει το 1/3 της καθημερινης ενεργειας του οργανισμου.Επισης απαραιτητα ειναι τα δημητριακα, το ψωμι, τα φρουτα, τα χορτα και τα λαχανικα πρεπει να αντιπροσωπευουν το 85% της καθημερινης διατροφης, σε μικροτερο βαθμο το τυρι,το γαλα, τα αυγα, το ψαρι και το κοκκινο κρασι σε καθε γευμα ενω συνισταται μείωση στην συχνοτητα και ποσοτητα κρεατος.
ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ
Η ιδανικη αυτη διαιτα βελτιωνει την κατασταση υγειας του ανθρωπινου οργανισμου.
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  1. Χρησιμοποιειτε μονο ελαιολαδο στο μαγειρεμα και το φαγητο.
  2. Τρωτε μονο ντοπια εποχιακα προϊοντα.
  3. Τρεωτε χορτα, ωμα,ή βραστα υπαρχουν αφθονα στη κρητικη γη και ειναι περισσοτερο συνηθισμενα στην κρητικη διατροφη απο το κρεας.Τα πατζαρια και το μπροκολο ειναι καλο υποκαταστατο των χορτων.
  4. Καταναλωνετε πολλα οσπρια, οπως φασολια, φακες και φαβα, που περιεχουν πρωτεϊνες.
  5. Τρωτε φρουτα για επιδορπιο.Αντικαταστηστε τη ζαχαρι με το μελι.
  6. Μια σπουδαια πηγη πρωτεϊνων εκτος απο το κατσικακι και το αρνι που στην κρητη ειναι ελευθερας βοσκης το ψαρι και τα θαλασσινα , ειναι και τα σαλιγκαρια που ειναι πολυ υγιεινα.
  7. Προτιματε ψωμι ολικης αλεσεως ή που να περιεχει το λιγοτερο δυο ειδη αλευρι , οπως σιταρι και κριθαρι.
  8. Τα γαλακτομικα ειναι συνηθισμενα στην κρητικη διατροφη.Τρωτε παραδοσιακο γιαουρτι.
  9. Τα βοτανα, αφθονα στην κρητικη γη, οπως μαλοτυρα ,δικταμο, φλισκουνι,κ.α. αποτελουν ενα θαυμασιο ροφημα.
  1. Πινετε ενα ή δυο ποτηρια κοκκινο κρασι καθημερινα με το γευμα σας.
ΤΥΠΟΙ ΛΑΔΙΟΥ
Το λαδι κατηγοριοποιειται αναλογα με την ποιοτητα του σε τρια ειδη τα οποια αναγραφονται στη συσκευασια.
  • ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ, Η ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 1%
  • ΠΑΡΘΕΝΟ ειναι φυσικο λαδι που εχει μια ευχαριστη γευση και μυρωδια και η ανωτερη οξυτητα ειναι 1,5%
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ μια μιξη απο παρθενο και επεξεργασμενο ελαιολαδο.Εχει ευχαριστη γευση και αρωμα ενα απαλο κιτρινοπρασινο χρωμα και η οξυτητα του δεν ξεπερνα το 2%.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
Η ελια αναποσταστο κομματι της μκρητικης γης, ζει και προσφερει τους καρπους της για αιώνες.
Το κρητικο ελαιολαδο, το καλυτερο σε ολο τον κοσμο βοηθα τους κρητικους να ζουν περισσοτερο απο αλλες πληθυσμιακες ομαδες στον κοσμο.

ΘΕΟΦΑΝΩ-


ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ.
ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΝ 10 ΑΙΩΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ.

ΘΕΜΕΛΗΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ


Ο ΤΑΖ αγριεψε τι ειναι παλι τουτο το τρελλαδικο???

καθε χρονο τετοια εποχη τι σα πιανει εσας τις νοικοκυρες????

ολο το σπιτι ενα γιουσουρουμ,ντουλαπες ανοικτες ,ρουχα εξω, μαζεμα και ξεκαθαρισμα


κουβερτες παπλωματα ενα βουνο που μου ρχεται να παω να κατσω πανω και να τα κοιτω.

ΟΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ


ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 22 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΙΑ ΜΑΣ


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο νεοκλασσικού ρυθμού που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Οικοδομήθηκε κατά το 1845 επι μουτασερίφη "Νουρή Πασά" και χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση κρατικών υπηρεσιών ενώ αποτέλεσε και την έκτακτη κατοικία του πρίγκηπα Γεωργίου, ύπατου αρμοστή της Κρήτης στα χρόνια 1898-1906.
Σήμερα στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.
Ιστορία κτιρίου.
Το κτίριο της Νομαρχίας κατασκευάστηκε από το 1844-1847 επί επαρχου Μουρη Πασά με Τούρκο αρχιτέκτονα Μεχμιτ Ζεκη.
Η κατασκευή του έγινε σε κοινωφελή (βακουφικα) κτήματα και η τοποθεσία αναφέρεται σαν Μικρά Χασιλεια ‘
Η δαπάνη κτασκευης του κτιρίου έφτασε στις 60.000χρυσες λίρες
Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε σαν τουρκικό διοικητήριο και κατοικία του Τούρκου επαρχου .
Από το 1878-1889 ήταν έδρα της τοπικής Αυτ/σεις και 1898-1906 ανάκτορα του πρίγκιπα Γεωργίου .
Από το 1908 μέχρι σήμερα έδρα της Νομαρχίας ,ενώ μέχρι το 1980 στέγαζε και τα δικαστήρια .
ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ
Την εποχη που το κτιριο της Νομαρχιας στεγαζε τα δικαστηρια, ημουν τακτικος θαμωνας, οχι των δικαστηριων αλλα του μπαμπα μου,ο οποιος σαν δικαστικος υπαλληλος εργαζοταν και εγω που ημουν ενα ησυχο και καλο!!!!!!παιδι τον επισκεπτομου καθημερινως για να περναω την ωρα μου αναμεσα στα γραφεια και επανω στην εδρα οταν ειχαν δικες.Ηταν η πιο καλη μου, ολοι οι υπαλληλοι μ'αγαπουσαν και δεν μου χαλουσε κανεις χατηρι,ημουν το πειραχτηρι αναμεσα σε σωρους φακελλων και γραφειων γεματων δικογραφιες, ειχα δε τοσο θρασος που ανεβαινα στν εδρα του δικαστηριου οταν δικαζαν ,προς μεγαλη χαρα του πατερα μου που αλλαζε χρωμα ,βλεποντας ενα αδυνατο παιδακι να ξεπροβαλλει κατω απο τα ποδια τους.Ναι,,,ναι,!!!! το φαγητο μου δεν το ετρωγα,και επαθα αδενοπαθεια εκεινα τα χρονια που ηταν και πολυ της μοδας λογω καλης διατροφης .Θυμαμαι δε μια φορα με πηγε να φαμε στο εστιατοριο,την ωρα που σηκωθηκε να πλυνει τα χερια του και εχοντας παραγγειλει ενα γιαουρτι,σηκωσα την πετσα με προσοχη εβαλα πιπερι και ξανα την πετσα,αν ζουσε ακομη θα με κυνηγουσε. Βεβαια ημουν μικρη τοτε και ολοι με πειραζαν ,πηγαινα δεν πηγαινα δημοτικο, ενα λοιπον γκαρσονι εκει στο εστιατοριο που ετρωγε συχνα ο μπαμπας μου,στου αποστολη απεναντι απο την ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ στο ρεθυμνο με τραπεζακια στο πεζοδρομιο ,ε! δεν περνουσαν δα και τα πολλα αυτοκινητα τοτε,μου ελεγε εγω ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΥΘΑΡΙ και θα σε περιμενω να σε παντρευτω, Κλαμα η κυρια, γιατι εγω δεν ηθελα γκαρσονι, φτου φτου φτωχολογια ελεγα, εγω θα παρω.......τι!!!!!! δεν θυμαμαι τι φανταζομουν τοτε..... ΜΑ ΤΙ ΜΟΥ ΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΝΟΥ.!!!!!!!!! Τι ωραιες οι θυμισες πως σε γυρνουν πισω και τι συναισθηματα ξυπνουν.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΑ ΡΟΖ - ΜΕ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟΥΛΙ ΜΩΡΑΚΙ



ΕΝΑ ΓΛΥΚΟΥΛΙ ΜΩΡΑΚΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΝΟΥΛΑ .
Αχ!!!!!Αννουλα του χιονια.........στου Δεκεμβρη τις 9 πουχεις Αννα τη γιορτη σου....







Ο άνθρωπος που βαπτίζεται Χριστιανός και εισέρχεται στους κόλπους της Εκκλησίας πρέπει να έχει κατηχηθεί, όπως γινόταν στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού. Τότε οι βαπτίσεις γίνονταν ομαδικά σε ενήλικες ανθρώπους που είχαν προετοιμαστεί πνευματικά, είχαν κατηχηθεί από την Εκκλησία και ακολουθούσαν συνειδητά αυτή την θρησκεία. Μάλιστα, οι βαπτίσεις γίνονταν ομαδικά το Πάσχα, αλλά αργότερα και σε άλλες συγκεκριμένες μέρες όπως το Σάββατο του Λαζάρου ή την ημέρα των Θεοφανείων. Αυτό με τα χρόνια άλλαξε και η βάπτιση ενηλίκων είναι πια σπάνιο φαινόμενο.

Αυτό που συνηθίζεται αρκετά χρόνια τώρα, είναι οι γονείς να βαπτίζουν τα παιδιά τους σε «ιδιωτική» τελετή κατά το πρώτο έτος από την γέννησή τους και το πολύ μέχρι το δεύτερο. Ταυτόχρονα, η Εκκλησία έχει μεταθέσει το έργο και την ευθύνη της κατήχησης στους γονείς και στους αναδόχους, που φυσικά λόγω του νεαρού της ηλικίας θα γίνει μετά την βάπτιση. Παράδοξο μεν, πραγματικότητα δε.

Το νερό της κολυμπήθρας

Μετά την βάπτιση, το νερό από την κολυμπήθρα, πρέπει να αδειάζει στο χώμα, χωρίς να υπάρχει φόβος να πατηθεί εκείνο το σημείο. Γι' αυτό στις εκκλησίες υπάρχει μια ειδική χοάνη, όπου αδειάζουν οι νεωκόροι το νερό από την κολυμπήθρα και καλό είναι να την αναζητήσετε εντός του ναού για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει και ότι τηρείται ο συγκεκριμένος κανόνας.

Επίσης, μετά τη βάπτιση η μητέρα δεν πρέπει να κάνει μπάνιο το παιδί, εκτός φυσικά από να το πλύνει τοπικά για λόγους υγιεινής. Το λάδι με το οποίο λούστηκε, πρέπει να μείνει στο νεοφώτιστο. Μετά από 3 μέρες θα μπορεί να το κάνει μπάνιο, αλλά το νερό θα πρέπει να το χύσει στο χώμα και όχι στην αποχέτευση. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με το νερό που θα πλύνει τα βαπτιστικά ρούχα του παιδιού.

Το μυστήριο της Βάπτισης και η Κοινωνία

Το μυστήριο της βάπτισης είναι συνδεδεμένο με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τα νεοφώτιστα παιδιά πρέπει να κοινωνούν μετά την βάπτισή τους. Φορώντας τα βαπτιστικά τους ρούχα και τον βαπτιστικό τους σταυρό για τις 3 επόμενες Κυριακές κατά τη Θεία Λειτουργία, τα παιδιά πρέπει να μεταλάβουν και να «κοινωνήσουν» με την Εκκλησία. Την πρώτη Κυριακή, θα πρέπει να πάνε στην εκκλησία μαζί με τον νονό τους, ο οποίος θα κρατά και τη λαμπάδα από τη βάπτιση. Φυσικά, ανάλογα και με το πόσο «ενεργοί» Χριστιανοί είναι και οι γονείς τους, τα παιδιά θα βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία και τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους.

Η κατήχηση των νεοφώτιστων

Η Εκκλησία, αν και δέχεται να γίνει το μυστήριο της βάπτισης σε άλλο Ναό από αυτόν της ενορίας του παιδιού, επιδιώκει το μυστήριο της βάπτισης να γίνεται στον ενοριακό ναό της κατοικίας του. Αυτό συμβαίνει, γιατί σύμφωνα με την Εκκλησία, το παιδί θα επισκέπτεται την ενορία του μετά την βάπτισή του και ο εκκλησιαστικός λειτουργός της θα είναι εκείνος που θα στέκεται δίπλα στο παιδί και θα το κατηχεί και όχι κάποιος άλλος σε μια εκκλησία αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Παρόλα αυτά, αν και οι λειτουργοί ενημερώνουν τους γονείς για τα παραπάνω, δεν φέρουν αντίρρηση για την τέλεση του μυστηρίου σε άλλο ναό, πράγμα που συνηθίζεται κατά κόρον.

Βάπτιση και ονοματοδοσία

Το όνομα δεν είναι απαραίτητο να δίνεται μέσω της βάπτισης και η ονοματοδοσία είναι ανεξάρτητη διαδικασία από το μυστήριο αυτό. Η πράξη ονοματοδοσίας μπορεί να γίνει στο Ληξιαρχείο, όπου έχει δηλωθεί η γέννηση του παιδιού, είναι αμετάκλητη και γίνεται σαφώς πριν την βάπτιση - αν ακολουθήσει και βάπτιση. Συνηθιζόταν, όμως, από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, οι άνθρωποι που βαπτίζονταν να αποκτούν νέο όνομα, εις ένδειξη ότι μετά το βάπτισμα «ξανά - γεννιούνται» απαλλαγμένοι απ' όσα τους βάραιναν πριν. Έτσι έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα, κατά τη βάπτιση του παιδιού να δίνουμε και το όνομά του. Μάλιστα, σύμφωνα με εγκυκλίους που εκδίδει κατά καιρούς η Εκκλησία, απαγορεύονται τα μη χριστιανικά ονόματα στις βαπτίσεις. Στην ουσία πάντως, εκείνο που συμβαίνει μετά το τέλος μιας βάπτισης, είναι η δήλωση του ονόματος, που ακούστηκε, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει η πολιτεία.