ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΜΕΡΑΚΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑΛΕΝΤΟ ΓΝΩΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

http://www.wedfilmmakers.com/blog/

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΑΜΠΑΡΔΗ.
ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΓΤΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥς ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ στη Κρωμνη με ωραιες περιγραφες σαν εικονα περνα απο τα ματια σου η ζωη τους και η προσπαθεια για τη διατηρηση της θρησκειας τους στα βαθη της ανατολης.Κυρια απασχοληση της περιοχης ηταν τα ορυχεια ασημιου το καλυτερο της ανατολης, και λογω της εξορυξης του ασημιου οι τουρκοι εκαναν τα στραβα ματια σε πολλα εχοντας αναγκη το ασημι για το θησαυροφυλακιο τους.Ωραιες πςεριγραφικες εικονες της ζωης των ελληνων στη κρωμνη και σαντα του ποντου.Και συνεχιζει το βιβλιο με την Οκτωβριανη επανανσταση και τις ανατροπες γενικα στη ζωη των ελληνων.
Ενα βιβλιο ωραιο που διαβαζετε ευκολα και μαθαινεις για τον ελληνισμο και τις πατριδες που χασαμε.

5 σχόλια:

Anastasios είπε...

Εξαιρετικά ευαίσθητο και πολύ σημαντικό για εμάς τους Ελληνορθοδόξους το θέμα του βιβλίου. Καλύπτεται βέβαια -όπως πρέπει- από πέπλο μυστηρίου. Αλλά είναι οπωσδήποτε μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Ελευθερία. Σ' ευχαριστώ πολύ για την ψήφο.
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο

Unknown είπε...

Anastasie δενκαλυπτεται καθολου απο πελο μυστηριου ειναι μια χαρα βιβλιο και πολυ ενημερωτικο στα θεματα των κρυπτοχριστιανων., εγω το διαβασα ευχαριστα γιατι εκτος απο την ενημερωση ξετυλιγει και μια ωραια ιστορια.Αξιζει.

Unknown είπε...

Bαγγελη τοσο καιρο στο διαδυκτυο να μην υποστηριχτουμε?????? Οσο για το βιβλιο ναι αξιζει.

Anastasios είπε...

Το "πέπλο μυστηρίου" που είπα δεν αναφέρεται στο βιβλίο, που άλλωστε δεν έχω διαβάσει. Αναφέρεται στο θέμα αυτό καθ' αυτό, το οποίο ήταν και παραμένει ταμπού, φυσικά για λόγους ασφαλείας. Κάτι που είναι κατανοητό και θεμιτό. Αλλά είναι σαφές ότι είναι ένα υπαρκτό θέμα και κάποιοι γνωρίζουν πλούσιες λεπτομέρειες.